Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Upphandling inför nästa fyraårsperiod pågår just nu

Från vänster Åsa Trollåker och Katarina Nyberg Grabner från Fastighetsbyrån i Torsby och Arvika kliver ombord på Torsbyflyget för ett par dagars konferens på Arlanda. Foto: Ulrika Andersson.

Antalet flygresenärer ökar sakta men säkert efter pandemipausen. Sedan linjeflyget återgick till den ordinarie tidtabellen använder företag och organisationer flyget allt mer igen, och tar sig på så vis snabbt och smidigt ut i landet och ibland vidare ut i världen.

Flyget är nödvändigt för fler företag

Linjeflyget mellan Torsby-Hagfors och Arlanda är en nödvändighet för flera företag och verksamheter, att på ett kostnadseffektivt sätt ta sig till sina arbeten, utbildningar och värdefulla personliga möten är viktigt. Fastighetsmäklarna Åsa Trollåker och Katarina Nyberg Grabner på Fastighetsbyråerna i Torsby och Arvika tog Torsbyflyget till Arlanda för att delta på deras årliga konferens och affärsplaneringsdagar tillsammans med övriga kollegor i landet.

– I år var det extra smidigt eftersom konferensen är förlagd på ett hotell på Arlanda, där kommer vi att både bo och konferera, säger Åsa Trollåker.

– Ja, och för mig som åker från Arvika passar avgångstiderna också helt perfekt, jag har ungefär en timme hit till Torsby, sen är jag på Arlanda på en dryg timme till. Det går inte att jämföra med tåg, säger Katarina Nyberg Grabner.

Snabbt, smidigt och prisvärt även för privatresenärer

Även privatresandet med linjeflyget tycks ha kommit igång igen, kanske tack vare att flygbolaget Amapola fortsatt erbjuder ett antal billiga och prisvärda flygbiljetter varje avgång, från och till Torsby för 695 kr enkel resa.

Linjeflyget upphandlas av Trafikverket vart fjärde år

Den fyraåriga flygperioden som vi är i just nu (hösten 2019 - hösten 2023) närmar sig sitt slut och Trafikverket arbetar just nu med att upphandla nästa fyraårsperiod (hösten 2023 - hösten 2027). Det kan betyda att flygbolaget Amapola, som trafikerar linjen nu, får fortsätta trafikera sträckan i fyra år till efter hösten 2023, det kan också betyda att det blir ett nytt flygbolag som vinner upphandlingen hos Trafikverket.

– Ja, det är väldigt roligt att se att både affärsresor och privatresor är på uppgång igen, efter pandemin. Vi vet att flyget är superviktigt för lokala företag och verksamheter. Att vi kommer att fortsätta erbjuda flyglinjetrafik mellan Torsby – Hagfors – Arlanda är redan klart, då vi har tilldelats trafikplikt även för den kommande perioden. Nu inväntar vi Trafikverkets besked om vilket flygbolag som kommer att trafikera linjen nästkommande period, jag tippar på att vi får besked om det i mars/april 2023, säger Martin Berglund, flygplatschef Torsby Flygplats.

Boka din flygresa på: www.amapola.nu Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-12-06 @ 17.44 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.