Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Torsby flygplats och Hagfors Airport får gemensam flygplatschef

Den 29 oktober blev det klart att Transportstyrelsen, sektion luftfart, godkänner Torsby flygplats ansökan om ändrad ledningsfunktion. Det innebär att Torsby och Hagfors flygplats kommer att ha gemensam flygplatschef fr.o.m. 1 november.

Hagfors nuvarande flygplatschef Henric Ceder kommer att tjänstgöra 50 procent på respektive flygplats. Till sin hjälp kommer han ha en platsansvarig på respektive flygplats. Denna kommer att ta hand om den dagliga driften när inte flygplatschefen är på plats.

‐ Vi är förstås väldigt glada att Transportstyrelsen godkände vår ansökan. Vår nuvarande flygplatschef Sture Lindqvist går inom kort i pension och vi vet av erfarenhet att det är svårt att rekrytera till denna viktiga post. Beslutet gör även att vi kan samordna driften på de båda flygplatserna på ett helt annat sätt när det gäller effektivitet och kvalitet gentemot kunder och våra operatörer på flygplatserna. Vi kan även samordna vårt viktiga arbete med att få fortsatt upphandling 2017‐2019, säger Thomas Stjerndorff, VD Torsby flygplats.

‐ Torsby och Hagfors flygplatser har gemensamma utmaningar vad gäller att bibehålla den statligt upphandlade flygtrafiken och vi har sedan tidigare ett gemensamt projekt kring marknadsföring. Att vi nu ges möjlighet att integrera vårt arbetssätt på flygplatsnivå gör att vi står väl rustade för framtiden. Det finns stor kompetens på våra flygplatser och ökad samverkan tar tillvara och utvecklar den för de ökande myndighetskraven avseende flygsäkerhet m.m.; säger Henric Ceder, flygplatschef Torsby och Hagfors.

‐ Jag tycker det är viktigt att vi finner sätt att samverka mellan kommuner och jag driver ständigt denna fråga. Ska vi kunna rekrytera nyckelkompetenser till våra landsbygdskommuner, så gäller det att vi hjälps åt. Att Torsby och Hagfors delar på flygplatschef är ett utmärkt exempel på detta, säger Ann‐Katrin Järåsen, kommunalråd i Torsby.

För mer info, kontakta
Thomas Stjerndorff 070‐344 45 67 och Henric Ceder 070‐190 47 90

Läs pressmeddelandet som pdf här Pdf, 104.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Läs Transportstyrelsens beslut om ändring av certifikat vid Torsby flygplats här Pdf, 3 MB, öppnas i nytt fönster.

 
Publicerad: 2015-10-30 @ 18.06 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.