Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Tidseffektivt med flyget från Torsby

Flygplatsman Pär Göransson checkar in Jante Carlsson och Dan Lewin snabbt och smidigt, strax innan avresa från Torsby. Foto: Ulrika Andersson.

Näckåns Energi AB använder Torsbyflyget cirka tio gånger per år för bland annat kundmöten, konferenser, utbildningar och marknadsevent och ser naturligtvis fram emot att även flyget utvecklas till ett mer miljövänligt transportmedel.

För drygt en timme sedan lyfte de från Arlanda. Kapten Edward Bauling och styrman Joost VanRookhyzen hälsar dem välkomna till Torsby. Foto: Ulrika Andersson.

Solen skiner på Jante och Dan när de kommer tillbaks till Torsby. Foto: Ulrika Andersson.

Kombinerad utbildnings- och konferensresa i början av sommaren

Näckåns Energi AB har 22 anställda och sitt huvudkontor i Sysslebäck, de har dessutom ett kontor i Torsby för att finnas nära sina kunder i södra delen av kommunen. De nyttjar linjeflyget frekvent, bland annat för att träffa kunder eller kollegor i Stockholmsområdet. Nästa resa med Torsbyflyget gör de redan nu i början av sommaren, då en tvådagars utbildnings- och konferensresa står på agendan.

- Det är mycket praktiskt att flyga från Torsby till Stockholm, att slippa ta bilen är både tidseffektivt och bekvämt eftersom vi kan fokusera på arbetet samtidigt som vi är trygga med att vi kommer fram i tid. Ibland gör vi flerdagarsresor och ibland flyger vi över dagen. Extra smidigt är det de gånger vi kan lägga möten eller utbildningar direkt på Arlanda. Även vid de tillfällen då vi behöver åka in till Stockholm funkar det fint eftersom Arlanda Expresståget tar oss vidare dit på ca 20 minuter, säger Jante Carlsson, vd Näckåns Energi AB.

Miljövänlig och klimatneutral energi ska tillverkas och distribueras

Näckåns arbetar just nu med att bygga ut solcellsparken i berget ovanför kontoret i Sysslebäck. Solcellsparken är en del i Green Power Valley, som syftar till att bereda ett markområde för produktion och distribution av miljövänlig och klimatneutral energi. De senaste fem åren har de dessutom installerat laddstationer för elbilar på hela 21 platser runt om i kommunen och de arbetar fortsatt med att ta fram flera laddstationer, även för lastbilar och större fordon.

- Det skulle vara häftigt om vi i framtiden också fick vara med att installera en laddstation för Torsbyflyget, säger Jante Carlsson.

Spännande och viktig energiutveckling

I och med att Näckåns medverkar i flera olika nationella projekt och samarbeten för att utveckla miljövänlig energi, har de ett av arbetet styrt behov att ta sig ut i landet och ibland vidare ut i världen, på ett snabbt och smidigt sätt.

- Ja, utan flyget skulle det bli väldigt omständligt och tidskrävande för oss att delta i den här viktiga utvecklingen, som idag faktiskt hör till vår kärnverksamhet. Vi skulle behöva lägga till minst ett dygn till varje resa, vilket skulle var kostsamt på många olika sätt. Tack och lov för Torsbyflyget, säger Dan Lewin, marknadsansvarig på Näckåns Energi.

Publicerad: 2022-06-17 @ 15.04 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.