Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Förhoppningsfullt efter Trafikverkets förslag

Trafikverket föreslår i sin utredning att flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda ska upphandlas på nytt inför nästa period 2019-2023

Trafikverket föreslår att flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda ska ha trafikplikt även under den kommande upphandlingsperioden 2019–2023. Trafikplikten är en förutsättning och ligger till grund för den i så fall kommande upphandlingen av flyglinjen. Förslaget är nu ute på remiss tills i slutet av november och i början av 2018 fattar Trafikverket beslut om trafikplikten.

Läs mer om utredningen här på Trafikverkets webbsida. Länk till annan webbplats.

– Vi tycker givetvis att Trafikverket gjort en väldigt bra utredning. Men det är bara ett förslag än så länge, säger Thomas Stjerndorff, vd för Torsby flygplats, till NWT i artikeln som publicerades i onsdags, den 11 oktober.

– Flyget har stor betydelse för landsbygden och just nu vill alla partier satsa på landsbygdsutveckling, säger kommunstyrelsens vice ordförande Alf Larsson (C).

Den positiva nyheten uppmärksammades i NWT och VF i mitten och slutet av vecka 41.

 

Publicerad: 2017-10-15 @ 20.37 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.