Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

Carina & Isaak tog flyget från Spanien till Torsby på anställningsintervju

Några av de många medarbetarna på Torsby sjukhus. Från vänster: Carina Reina, Sjuksköterska, Isaak Mora, specialistläkare inom internmedicin och Jeanette Arvidsson, verksamhetschef medicin. Foto: Ulrika Andersson.

Bra kommunikationer är en förutsättning för många verksamheter, både privata och offentliga. Torsby Flygplats och linjeflyget utgör en viktig funktion, bland annat för Torsby sjukhus, som är en av de verksamheter som använder linjeflyget i olika sammanhang.

– Att vi har en flygplats med ett snabbt och smidigt linjeflyg mellan Torsby och Arlanda varje dag är ovärderligt för oss, inte minst i rekryteringssammanhang. Torsby Flygplats med linjeflyget bidrar till att Torsby sjukhus på ett lättillgängligt sätt kan vara med och konkurrera om de allra bästa medarbetarna i landet och världen. Tack vare flyget tar vi oss dessutom enkelt ut i landet på olika utbildningar, som ofta är förlagda i Stockholmsområdet, säger Jeanette Arvidsson, verksamhetschef medicin, Torsby sjukhus.

Torsbyflyget tog dem till Torsby Sjukhus på anställningsintervju och studiebesök i december
Två av sjukhusets övriga medarbetare, det spanska paret Isaac Mora, specialistläkare inom internmedicin och hans fru, sjuksköterskan Carina Reina, kom till Torsby första gången för drygt ett år sedan, då de var på anställningsintervju och studiebesök på Torsby sjukhus. Tillsammans med sin tvåårige son, flög de först från Spanien till Arlanda och därifrån hit till Torsby.

Guidad visning runt om i Torsby tillsammans med Tuabs inflyttarservice
På plats i Torsby fick de en visning runt om i området och samhället, bland annat besökte de några förskolor tillsammans med näringslivsbolaget Torsby Utveckling AB och deras inflyttarservice. Intervjun på sjukhuset och besöket som helhet resulterade i att de sedan december 2022 bor och arbetar i Torsby.

– Vi trivs jättebra i Torsby, och att det finns en flygplats här bidrog till att vi valde att flytta hit. Linjeflyget är viktigt, och en del i att det är attraktivt att leva och bo här. Vi ser mycket fram emot att våra familjer och vänner från Spanien kommer hit och hälsar på, vi har rekommenderat dem att ta flyget så som vi gjorde, eftersom flygresan från Arlanda går snabbt och flyget går flera gånger om dagen, säger Isaac och Carina.

Läs fler artiklar här på Torsby Flygplats webbsida om vad några företag och organisationer säger om Torsby Flygplats och linjeflyget mellan Torsby och Arlanda. Artiklarna är skrivna och publicerade det senaste året.

Fastighetsbyrån, klicka och läs artikeln i sin helhet.
Länk till annan webbplats.
– Jätteviktigt att vi på ett snabbt och smidigt sätt kan ta oss ut i landet för utbilding, planering och personliga möten, säger Åsa Trollåker, Fastighetsbyrån i Torsby.

Räddningsstjänsten, klicka och läs artikeln i sin helhet.
Länk till annan webbplats.
– Flygplatsen i Torsby och linjeflyget mellan Torsby-Hagfors-Arlanda spelar stor roll för vår verksamhet, både när det gäller förberedelser och för det direkta arbetet vid tex ett krisscenario, säger Perter Bergström, räddningschef Torsby och Sunne kommuner.

Näckåns Energi AB, klicka här för att läsa artikeln i sin helhet.
- Ja, utan flyget skulle det bli väldigt omständligt och tidskrävande för oss att delta och tillgodogöra oss det senaste inom det som idag faktiskt hör till vår kärnverksamhet, nämligen att producera och distribuera miljövänlig och klimatneutral energi. Personliga möten och träffar är viktigt i sådana här sammanhang. Vi skulle behöva lägga till minst ett dygn till varje resa, vilket skulle var kostsamt på många olika sätt, säger Dan Lewin, marknadsansvarig på Näckåns Energi och bolagets dåvarande vd Jante Carlsson, inför en av deras flygresor till Arlanda och Stockholm.

Nedanstående artikel om hur företaget Evomed AB ser på Torsby Flygplats och linjeflyget publicerades i Torsby kommuns informationstidning Torsby NU i mars 2022.

Evomed AB

Jenny Skilberg driver sedan 2012 Evomed AB, ett stenkast från Torsby flygplats. Jenny hade i skrivandets stund fyra medarbetare och letar efter en femte, en kiropraktor, eftersom de planerar att utöka sitt kundupptagningsområde från lokalt till nationellt, och då främst från Stockholm.

Jenny Skilberg, vd på Evomed AB, kliver på Torsbyflyget för att en dryg timme senare landa på Arlanda, för vidare transport in till Stockholm. Resans syfte den här gången är att delta på ett seminarium i Stockholm. Foto: Ulrika Andersson, Torsby kommun.

Flygets tidtabell är perfekt, både för arbetsdagen och familjelivet
När Jenny och hennes kollegor åker på olika utbildningar i Stockholm, ibland över dagen och ibland flera dagar, använder de i möjligaste mån Torsbyflyget. Med flyget kan de på ett smidigt sätt ta del av det kurs- och utbildningsutbud som storstaden erbjuder samtidigt som de kan leva och verka i Torsby och på landsbygden. Det bästa av två världar, enligt Jenny Skilberg, vd, Evomed

– Att flyget går tur och retur mellan Arlanda och Torsby två gånger om dagen gör att vi kan vara effektiva på jobbet och få ihop livspusslet och den viktiga kvalitetstiden med familjen och barnen. Jag kan till exempel delta på en kurs eller workshop i Stockholm en fredag utan att missa fredagsmyset hemma, det är väldigt värdefullt. Bil och tåg är inget alternativ, eftersom de innebär allt för lång restid. På flyget och på Arlanda Express kan vi jobba och samtidigt vara snabbt på plats, oavsett om vi flyger dit eller hit, säger Jenny.

Stockholmare ska flyga hit och investera i sig själva
Evomed erbjuder kiropraktik, fysioterapi, privatläkare, massageterapeutisk behandling och avslappnande massage för både privatpersoner och företag. I takt med att verksamheten har växt och tack vare Torsbyflyget siktar de nu mot nya kunder på nya marknader. I dag är kunderna främst från Torsby med omnejd, och om allt går enligt planerna har de också en hel del kunder från Stockholmsområdet i framtiden.
– Vi har märk att det finns ett intresse från folk Stockholm. Vår ambition är att utveckla ett koncept där folk flyger hit över dagen och gör en ”helhetscheck” av kroppen i kombination med en aktivitet, till exempel i skidtunneln. Vi planerar också att arrangera flerdagarsvistelser med seminarier och workshops för företag och privatpersoner från Stockholmstrakten. Jag tror att folk från storstan gillar att investera i sig själva på det här sättet och samtidigt uppleva lugnet, naturen och tystanden som erbjuds här. Tack vare Torsbyflyget spar vi värdefull tid och mina kommande kunder från Stockholm, och vi som bor här i trakterna, kan både äta kakan och ha den kvar, säger Jenny och blickar ut mot Valberget strax intill Torsby flygplats.

– Att ta flyget från Torsby till Arlanda och Stockholm över dagen för att delta på kurser och seminarier gör att jag och mina kollegor kan vara effektiva på jobbet och samtidigt få ihop livspusslet och den viktiga kvalitetstiden med familjen. Det är väldigt värdefullt, säger Jenny Skilberg, vd Evomed i Torsby.

Här nedan följer en sammanställning (2022-01-25) av uttalanden från delar av området Torsby kommuns näringsliv och offentlig verksamhet ang. linjeflyget Torsby – Hagfors – Arlanda.

Moelven Byggmodul AB, Torsby
– Moelven Byggmodul AB består av tre fabriker i Värmland, Torsby, Kil och Säffle. Vi har även ett kontor i Karlstad och Sandsjöfors i Småland som driver modulverksamhet runt om i Sverige. Vår entreprenad-avdelning bestående av platschefer, arbetsledare och kollektivanställda med ca 70 anställda som framförallt utgår från norra Värmland förflyttar sig runt hela Sverige och speciellt vid de tillfällen då vi ska längst upp i Sverige som tex Gällivare där vi haft flera byggen de sista åren, eller som i dagsläget när vi är i Malmö, är det av oerhörd vikt att möjligheten finns att kunna flyga våra montörer från Torsby till Arlanda, och sen vidare. I höst kommer vi att ha ett bygge i Visby och med flyget sparar vi ca 8 timmars restid för våra montörer varje vecka. Vi ser stor skillnad i arbetstagarnas hälsa då man istället för att sitta i en bil i ca 5 timmar för att komma till Stockholm, tar sig dit med flyg på en dryg timme. Då vårt säljkontor ligger i Stockholm har vi även tjänstemän som behöver ta sig dit tur och retur över en dag istället för övernattningar och dryga resor, där ser vi att vi sparar både tid och pengar. För Moelven är det oerhört viktigt att flyglinjen Torsby-Arlanda lever kvar, säger Anna Ljungberg entreprenadskoordinator, Moelven Byggmodul AB, Torsby.


Vestre AS, Torsby
– För oss på Vestre i Torsby är linjeflyget mellan Torsby och Arlanda värdefullt när det gäller träffar och möten i Stockholmstrakten, och här i Torsby, på plats. Att kunna möta våra säljare, konsulter, designers och övriga affärskontakter utan att lägga allt för lång tid på själva resan är naturligtvis viktigt och bra för oss och vår verksamhet. Digitala möten är bra för kortare avstämningsmöten, men vid längre och mer komplexa träffar är det fysiska mötet en förutsättning, säger Stefan Tjust, Koncernchef, Vestre AS, Torsby.

Wermlandsflyg AB, Torsby
– Wermlandsflyg AB med huvudkontor i Torsby sysselsätter under sommarhalvåret ca 20 personer. Vår verksamhet är spridd över hela Skandinavien, Finland och Baltikum. Vi använder ofta den reguljära flygförbindelsen vid personalrotationer och andra nödvändiga resor. Då det är svårt att rekrytera nyckelpersoner med erforderlig kompetens lokalt har vi även stor nytta av förbindelsen för att kunna ha vissa verksamhetskritiska personer bosatta på annan ort. I samband med möten, kurser och konferenser som ofta sker med Transportstyrelsen i Stockholm spar vi stora kostnader och resurser på att minska restid och bortavaro för vår personal då de använder flyglinjen. Om jag skulle önska någon förändring så skulle jag vilja se ett kortare sommaruppehåll. Om flygförbindelsen upphörde tror jag att det skulle vara svårt för Wermlandsflyg att fortsätta bedriva verksamheten utifrån Torsby, säger Anders Öberg, CEO, Wermlandsflyg, Torsby.


Sjukhuset i Torsby
– Linjeflyget är viktigt för oss för att skapa goda förutsättningar för vår kompetensförsörjning. Många av våra läkare är inte ursprungligen från Torsby eller ens från Sverige. Att kunna ha goda förbindelser med Stockholm/utlandet är därför viktigt för dem då de på sin lediga tid ibland vill besöka släkt och vänner. När vi bjuder potentiella kandidater till Torsby för intervju är det också en fördel att de kan flyga direkt till Torsby via Arlanda och Stockholm. När det gäller Torsby flygplats generellt så är den en förutsättning för att ambulansflyget skall kunna ha möjlighet att hämta/lämna patienter hos oss, säger Jörgen Byh HR-strateg Region Värmland.


Fastighetsbyrån, Torsby
– Vi ser Torsbyflyget som oerhört värdefullt i vår verksamhet. Att kunna åka över dagen till Stockholm är oerhört värdefullt vid utbildningar och möten, som ofta hålls i Stockholm. Utan Torsbyflyget har vi tagit tåget, vilket inneburit att vi inte kunnat åka över dagen till exempelvis Stockholm. Vi har istället åkt dagen innan, sovit över på hotell och förhoppningsvis kunnat åka hem efter dagens slut. Har utbildningen/mötet hållit på hela dagen har vi behövt sova över ytterligare en natt. Detta innebär att 2–3 dagar gått åt för ett möte/utbildning, istället för 1 dag med tur och retur över dagen med Torsbyflyget. Risken är då stor att man avstår möten och utbildningar eftersom tiden som det tar att transportera sig är större än tiden man spenderar på själva mötet/utbildningen. Detta i sin tur gör att Torsby riskerar att stanna i utveckling och inte bli en del av att utveckla mäklartjänsten framåt. Vi vill att våra kunder ska få samma tjänst och kunskap som man får i resten av Sverige. För min egen del ser jag även en poäng i att stanna till i Hagfors och hämta upp passagerare även där. Det känns bra för miljön och gör att ännu fler i de perifera områdena av Sverige får möjlighet att ta sig till Stockholm på ett effektivt och smidigt sätt. Eftersom man med Torsbyflyget kommer till Arlanda finns möjligheten att komma ut till resten av Sverige och världen. Det innebär även att man på ett smidigt och effektivt sätt tar sig in till Stockholm med Arlanda Express. Det blir en effektiv dag i Stockholm där man anländer tidigt på morgonen och kommer hem tillbaka till Torsby i en acceptabel tid på kvällen. Eftersom Arlanda express går mellan Arlanda och Stockholms central är det enkelt att ta sig till de flesta huvudkontor som är belägna i vår huvudstad. För de som besöker oss i Torsby finns också möjligheten att åka över dagen. De kan då på ett mycket smidigt sätt ta flyget istället för bilen för att exempelvis besöka oss för möten och genomgångar. Känner även till utländska fritidshusägare som använder Torsbyflyget för att ta sig till och från sina fritidshus. Att Torsbyflyget då går till just Arlanda är jättevärdefullt. Det gör att Torsby nås från hela världen via flyget. Vi vill gärna att Torsbyflyget får möjlighet att trafikeras som det gjort tidigare, så att både vi och våra samarbetsparterners kan använda sig att denna effektiva och smidiga väg till Stockholm. Det gör att Torsby kommer närmare Stockholm och möjliggör fler möten och utbildningar för vår personal, säger Åsa Trollåker, Fastighetsmäklare, Fastighetsbyrån, Torsby.


Advokatfirman Dungel AB, Torsby
”Efter många år i det internationella affärslivet flyttade jag 2005 ”hem” till Torsby från London och Luxemburg. Att jag kunder etablera min verksamhet i Torsby, och inte i någon större stad berodde på två saker; tillgång till internet och flyglinjen. Jag har undantaget pandemin, kunnat, och kan alltjämt, snabbt och smidigt ta mig till möten, kurser med mera i Stockholm och när behovet funnits, även vidare ut i världen. Utan flyglinjen hade jag med stor säkerhet varit tvungen att etablera mig i någon större stad med goda kommunikationer, något som tack vare flyglinjen även finns i lilla Torsby.”
PeO Dungel, Advokatfirman Dungel AB, Torsby.


Carexperience AB, Nyskoga, Torsby
– Linjeflyget till Torsby är en viktig del för oss. Vi driver Careperience AB på Anttila i Nyskoga i norra Värmland sedan 16 år, och har många internationella gäster som flyger till Arlanda och vidare till Torsby med linjeflyget. Vi utbildar inom avancerad bilkörning samt utbildar allt från livvaktschaufförer till tjänstebilschaufförer. Vidare arrangerar däcktester för många däckfabrikanter från hela Norden, vilka flertalet ankommer till oss med linjeflyget från Arlanda. Bland våra kunder har också vi många internationella rallyteam, när de kommer till oss för att testa bilarna ankommer de ofta med flyg till Arlanda och vidare till Torsby med linjeflyget, säger Anders Hedström, vd, Carexperience AB, Torsby.


Näckåns Energi AB, Sysslebäck, Torsby
– Linjeflyget tur och retur Torsby - Arlanda utgör en viktig drivkraft för ekonomisk tillväxt, arbetstillfällen och rörlighet även för landsbygden i norra Värmland. Flyget skapar möjligheter och bidrar till grundläggande tillgänglighet liksom regional utveckling som är viktiga grundstenar för näringslivet och en växande besöksnäring. Det är fantastiskt smidigt och tidseffektivt att kunna göra en affärsresa fram och tillbaka till Stockholm över dagen. Det är mycket värdefullt för oss att kunna resa från Sysslebäck till Torsby och vidare med flyget till Arlanda och Stockholm på morgonen, för att sedan vara lika snabbt och smidigt tillbaka igen på kvällen, säger Jan-Anders Carlsson, vd Näckåns Energi AB, Sysslebäck, Torsby.


Rullarnas Personliga Assistans AB, Torsby
– Flyget i Torsby är en fantastisk möjlighet och många gånger en förutsättning för att bedriva företag i Torsby. Den snabba förbindelsen med huvudstaden och möjligheten att lätt resa vidare är jätteviktigt. Och att det är flera avgångar åt båda hållen gör att man kan delta i möten mm över dagen. 90% av våra möten och utbildningar hålls i Stockholm och eftersom vi arbetar med direkt kontakt mellan människor fungerar det inte med digitala möten, ofta förläggs träffarna direkt i hemmen, säger Marcus Jardler, VD Rullarnas Personliga Assistans AB, Torsby.


Stiftelsen FrykCenter, Torsby
– För Stiftelsen FrykCenter har flyglinjen Torsby - Arlanda haft stort värde genom åren. Att det finns goda kommunikationer, där linjeflyget är en viktig del, är avgörande för att kunna bedriva specialiserad verksamhet i glesbygden. Vi har kunnat anlita specialistläkare, deltagit i konferenser, regionmöten då möjlighet finns att ta sig snabbt till Arlanda, säger Åsa Vålvik, rehabiliteringchef FrykCenter Rehabilitering, Torsby.

Res snabbt och smidigt mellan Torsby och Arlanda med linjeflyget. Gratis parkering precis invid Torsby flygplats. Från 695 kr enkel resa.

Boka din flygresa hos flygbolaget Amapola Länk till annan webbplats.
Tel: 0770 790 700
E-post:callcenter@amapola.nu

Publicerad: 2023-03-14 @ 17.28 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.