Logotyp, Torsbyflygplats
LFV - Färdplanering - FPC

Torsby Flygplats är en modern kommunal flygplats med närhet till upplevelser, aktiviteter och möten.

Torsby kommun

28/6 beslutar Rikstrafiken om fortsatt upphandling av linjeflyget

Motor med nytt partikelfilter

Torsbyflyget på väg till Stockholm en tidig vårmorgon. Foto: Ulrika Andersson.

Den 28 juni beslutar Rikstrafiken om flyglinjen Torsby - Hagfors - Arlanda ska upphandlas med fortsatt statligt stöd från och med hösten 2011

Den nuvarande upphandlingsperioden med flygbolaget Next Jet startade hösten 2008 och sträcker sig fram till hösten 2011. Rikstrafiken håller ett extra styrelsemöte den 28 juni för att då ta ställning till det förslag till upphandling som Rikstrafikens generaldirektör Ulf Lundin lägger fram.

Rikstrafiken föreslår ev. nedläggning av flyglinjen i norr fr o m hösten 2011
Förslaget innebär i dagsläget att Rikstrafiken kommer att lägga ner flyglinjen Torsby - Hagfors - Arlanda och ersätta flyglinjen med flygtransfer, d.v.s buss/taxi, från Torsby- och Hagfors tätorter till Karlstad Airport, för vidare transport till Arlanda/Stockholm.

Dåligt alternativ för näringsliven i Torsby och Hagfors med omnejd
- Vi anser att Rikstrafikens förslag är ett dåligt alternativ eftersom vi vet att för många av våra affärsresenärer finns det inget alternativ till Torsbyflyget. Vi är ganska säkra på att många företagsresenärer i stället kommer att välja bilen. Enligt Rikstrafiken skulle det dessutom vara färre affärsresenärer från Torsby än från Hagfors, men jag känner inte igen mig i den beskrivningen, enligt våra egna enkätundersökningar är majoriteten av passagerarna affärsresenärer, säger Thomas Stjerndorff, VD för Torsby Flygplats, han fortsätter,

- Vi vet att för många av företagarna i Torsby med omnejd är flyglinjen en förutsättning för dess verksamheter. Det känns bra att Region Värmland stödjer en fortsatt upphandling av flyglinjen Torsby - Hagfors - Arlanda. Det finns därmed en förståelse för att flyglinjen och flygplatserna i norra delen av Värmland är av stor regional betydelse, och att det inte finns någon konkurrenssituation mellan flygplatserna i norr och Karlstad Airport. 

Läs artikel i NWT Länk till annan webbplats.  "Rikstrafiken skjuter på flygbeslut"

Läs artikel i VF Länk till annan webbplats.  "Flygplatsernas framtid avgörs den 28 juni"

NOTE-vd vill ha flyget kvar i norr
Det är viktigt att flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda blir kvar. Det skriver Karin Nichols, vd för elektronikföretaget Note Torsby, i ett brev till näringsdepartementet. Anledningen är att det snart kommer att ske en ny upphandling av flyglinjen.

Läs hela artikeln i VF Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2010-06-10 @ 18.57 av Ulrika Andersson
Dela

Torsby Flygplats tel: 0560-106 54 | e-post: airport.ESST@torsby.se | Adress: Vasserudsvägen 3, 685 34 Torsby.

Rese- och biljettinformation tel: 090-12 12 40 | e-post: support@jonair.se | webbsida: www.jonair.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.